Smulpaj med björnbär och hallon

13 Mar

 

Paj är den lättaste och snabbaste efterrätten när man får oväntat besök, behöver jag tillägga otroligt gott också. I mitt smulpaj recept brukar jag alltid tillsätta kokos eftersom jag tycker att det lyfter smaken och ger pajen en knaprig yta.

Idag blev det en björnbär/hallon smulpaj eftersom de bären gömde sig i min frys.Till pajen är det gott att servera vaniljsås eller vaniljglass. Ibland låter jag några bär vara kvar, varvid jag mosar de och blandar med florsocker till en coulis – frisk och syrlig bärsås sötad med florsocker. Bär coulis passar väldigt bra till pannacotta. I kväll blandade jag min björnbär/hallon coulis med vaniljsåsen och det blev en härlig smakkombination.

Smulpaj:
3,5 dl mjöl
1,5 dl kokos
1 dl socker
150 g margarin

Blanda samman mjölet, sockret och kokosen i en skål. Arbeta i margarinet med en gaffel eller som jag brukar göra med fingertopparna.

Björnbär/ Hallon blandade jag med lite potatismjöl, florsocker och kokos. Ännu mera kokos, jag vet, men det blir så otroligt gott, jag lovar!

Lägg bären i en ugnssäker form och smula degen över. Grädda i ca 180°C i ca 25 min.

 

Om du hellre vill göra smulpaj i portionsformar så funkar det lika bra. Då ser dom ut så här:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: