Blåbärsbullar med ett glas mjölk.

7 Jun

Blåbärsbullar á la Leila Lindholm
1 msk kardemumma
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ägg
1.2 l vetemjöl

Värm mjölken tillsammans med kardemumma tills den är ljummen, 37°C.

Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg. Tillsätt lite vetemjäl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min. Medan bullarna jäser kan du göra blåbärsfyllningen.


Blåbärsfyllning
100 g mjukt smör
2 msk malen kanel
1 dl socker
3 dl frysta blåbär
2 msk florsocker
2 msk maizena
1 st ägg till pensling
Blanda smör, socker och kanel till en krämig fyllning.

När degen har jäst färdigt dela den och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, ca 1 cm tjock. Bred över smörkrämen.

Blanda blåbären med florsocker och maizena i en skål. Strö över degen och rull aihop till en rulle. Skär rullen i 3-4 cm tjocka skivor och lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt. Låt bullarna jäsa utan bakduk i ca 30min.

Pensla bullarna med uppvisat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna i 200°C i ca 10 min.

När bullarna har svalnat pudra florsocker över dem.

Servera blåbärsbullarna med ett glas mjölk… mumma! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: