Cake Pops – oemotståndliga för både små och stora barn

25 Aug

Ni har väl inte undgått att höra talas om den nya stora trenden, Cake Pops ” Kaka på pinne”. De är enkla att göra, otroligt söta och uppskattas av både små barn och vuxna barn.

När jag blir bjuden hem till någon tycker jag att det är roligt att ge bort något som man själv har bakat, istället för en blomma som ändå torkar ut och hamnar i papperskorgen. Bättre att bjuda på något som sprider eufori i hela kroppen :) Titta in på Bakerellas hemsida, där snackar vi helt otroliga bakverk. Denna kvinnans händer gör fantastiska saker.

När man ska baka Cake Pops finns det inga regler. Hur du gör kakan och vilket recept du använder dig av beror helt enkelt på vad du gillar. Det finns till och med recept där man använder sig av ballerina kex och philadelphiaost… så enkelt kan man göra det för sig. Vad gäller glasyren/frostingen/chokladen och strösslet så är det bara din fantasi, eller vi kanske ska säga magen som sätter gränserna.

Mina Cake Pops bestod av Leilas kladdkaksmuffins. När muffinsen hade svalnat delade jag dem i 2 eller 4 bitar( beroende på hur stora Cake Pops du vill göra). La bollarna i frysen i ca 30 minuter. Under tiden som bollarn stod i frysen smälte jag 150g vit chokladGrillpinnar togs fram och delades på 3. Därefter doppades ena änden i chokladen och stacks ner i varje kladdkaksboll. Låt stå någon minut så att kladdkaksbollen fäster på pinnen. Därefter doppades hela kladdkaksbollen i vit choklad, pinnen skakades lite lätt så att överflödig choklad kunde rinna av och bollen dekorerades med strössel. Häll på strössel direkt efter att du har skakat av överflödig choklad annars kanske chokladen hinner stelna.

Om ni inte har frigolit hemma, kan ni fylla en skål med socker och låta Cake Popsen stå där tills dem stelnar.

Bjud på dessa nästa gång du ska över till en vän, istället för en blomma :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: