Fransk chokladtårta

14 Nov

 

Fransk Chokladtårta
150 g smör
300g mörk choklad
5 ägg
2 dl socker
1 st färsk vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl mjöl

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret tillsammans med chokladen och rör det slätt.

Vispa ägg, socker, frön från urskrapad vaniljstång och en nypa salt vitt och fluffigt.

Häll i mjölet i äggsmeten, blanda, och vänd försiktigt ner chokladsmöret.

Fyll en smord kakform med smeten och grädda kakan i ugnen ca 20 minuter.  Kakan ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den för smulig.

Låt kakan svalna och skär den sen i bitar.

Servera gärna med vispad grädde och jordgubbar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: