Saffransscones

27 Nov

Underbart goda och saftiga saffransscones, perfekta till första adventsfrukost.

Saffransscones
2 dl mjölk
1 g saffran
7.5 dl mjöl
½ dl socker
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
125g margarin
1 ägg

Ägg och mandlar till pensling.

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna.
3. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke. Tärna margarinet och nyp ihop med de torra ingredienserna.
4. Blanda ägg och saffransmjölk med de torra ingredienserna till en deg.
5. Platta ut degen och forma saffranssconsen efter hur du gillar dina scones. Jag gjorde små runda men man kan göra trianglar eller stora tekakor.
6. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandlar.  Grädda gyllene i ugnen ca 10 minuter. Tiden beror på hur stora scones du gör. 10 minuter var lagom tid för mina små scones.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: