Creamy homemade chocolate cake

25 Feb

Chocolate Frosting

672 g choklad
10 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap

Koka chokladen tillsammans med vispgrädden tills det bildas en slät och tjock chokladmassa.

Ta bort från värmen. Tillsätt ljus sirap och rör om. Låt svalna i ca 2 timmar. Rör om var 20 min.
När chokladfrostingen har svalnat, vispa lätt med elvisp så att du får en lätt frosting att arbeta med.

Chocolate Cake
2 lager

2,4 dl socker
2 ägg
2,4 dl yoghurt
1 msk vaniljarom
4dl mjöl
1,8 dl kakao

1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
64 g smält smör
2,4 dl varmt kaffe

Värm ugnen till 175 grader. Smöra en bakform, ca 24 cm i diameter och bröa med mjöl.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt yoghurt och vaniljarom. Vispa yterligare 2 min. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i de torra varorna i äggbladningen lite i taget och fortsätt vispa. Häll det varma kaffet i smeten och blanda med en slickepott till en jämn smet. Häll hälften av smeten i bakformen och grädda i ca 30-35 min (testa med en tandpetare, när kakan är klar är den ren). Låt svalna. Grädda resten av smeten. Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: