Kladdkaka

25 Mar

Kladdkakan, den perfekta kakan! Jätte god, enkelt recept med ingredienser som man oftast har hemma och hur den än blir så är den aldrig misslyckad utan alltid uppskattad av alla. Ju kladdigare desto bättre :)  Kladdkakan går att variera i oändligheten både med olika ingredienser och tillbehör. Servera gärna med mjukt vispad grädde, vaniljglass eller bär.

Kladdkakan passar lika bra till en fin efterrätt som till en snabbfika när du får oväntat besök! Om du kan hålla dig till dagen efter smakar den ännu bättre, om möjligt!

Kladdkaka
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Smält smöret.
3.Vispa ägg och socker tills det blir poröst
4.Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
5.Häll ner smeten i en brödad form
6.Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
7.Låt svalna och servera med grädde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: