MarängsvissTårta

2 May


I programmet “Leila bakar i Frankrike”, bjuder Leila på en fransk marängtårta som är perfekt att bjuda på en sommardag. Om du inte har tillgång till färska bär men är sugen på något gott och fräscht, kan jag tipsa om min galet goda marängsvisstårta! Jag har använt Leilas recept för att göra marängbotten och sen har jag toppat min marängtårta med grädde, banan, choklad och en nöt- och kokosblandning. Det är inte ofta man blir sugen på maränger men denna tårtan är absolut värd att testas. Marängen blir seg och krämig och i kombination med banan och choklad känner man sig som barn på nytt! :)

Marängsvisstårta

7 st äggvitor
5 dl strösocker
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70 %
50 g mandelspån

5 dl vispgrädde
2 nävar hasselnötter
1 näve mandel
4 stora bananer
ca 50 g mörk choklad 70 %
ca 1,5 dl kokos

Marängen

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.

3. Sätt bunken i ett vattenbad.

4. Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader. Om du inte har en termometer så känn med lillfingret så att marängen är dubbelt så varm som ditt lillfinger (så gjorde jag, och det funkade jätte bra!)

5.  Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.

6. Rosta mandelspånet i en torr kastrull eller stekpanna.

7. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig. Vänd även ner allt av mandelspånet.

8. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.

9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten.

10. Låt svalna helt.

 Toppa marängen med: 

11. Rosta nötterna tillsammans med kokosen.

12. Vispa grädden fluffig och skeda den över marängen.

13. Skiva bananerna och lägg över grädden.

14. Smält chokladen över ett vatenbad och ringla över bananerna.

15. Strö över nöt- och kokosblandningen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: