Mango- och hallonpaj

13 May

This slideshow requires JavaScript.

Ibland blir man bjuden på grill i sista sekunden och då vill man gärna ha med sig en efterrätt som man fixar i ett nafs. Det smidigaste är att baka en smulpaj. I våran frys fanns det fryst mango och frysta hallon. Ett experiment senare och vips smakade pajen himmelskt fräscht och jag undrar varför jag inte har tänkt på denna kombinationen innan? Tillsammans med vaniljsås smakade det mumsfilibaba!!

Mango- och hallonpaj

Pajdeg
100 g margarin
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 dl kokos
nypa salt

337g fryst mango
112 g frysta hallon
2 dl creme fraiche
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker

150 g vit choklad
Kokos och mandelspån

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda margarin, havregryn, mjöl, kokos och en nypa salt till en smuldeg.
3. Klä en form med smuldegen och tryck ut lite lätt. Grädda några minuter.
4. Blanda creme fraiche, mango, hallon, socker och vaniljsocker i en skål. Häll i formen.
5. Smält chokladen och ringla över fruktmassan.
6. Smula över resten av smuldegen.
7. Stek mandelspånen tillsammans med kokosen och strö smulpajen.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: