Minas mörka chokladmoussetårta

10 Jun

Älskar du mörk choklad? Då kommer du att älska denna chokladmoussetårtan! Minas mörka chokladmoussetårta är en av mina favorittårtor. Jag har själv knåpat ihop receptet med det bästa i tårtväg som jag vet choklad, choklad och återigen choklad. Tårtan innehåller 0,5 kg mörk choklad och den är farligt god.

Tänk bara på att tårtan kan behöva stå ett tag i frysen så det bästa är att baka chokladbotten och moussen dagen innan och ställa tårtan i frysen. Nästa dag är det bara att göra toppingen och dekorera. Easy peasy om man planerar i förväg!

Chokladbotten
150 g smör
150 g mörk choklad
2 dl socker
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg

Mörk chokladmousse 
200 g 70% mörk choklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde

Topping
170 g 70 % mörk choklad
2 msk vispgrädde
2 msk smör
2 msk mörk sirap

GÖR SÅ HÄR:

Chokladbotten
1. Smält smöret och rör i chokladen.
2. Blanda samman socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
3.Häll torrblandningen i  chokladblandningen.
4. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet.
5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
6. Grädda i 175 grader, ca 25 min.

Mörk chokladmousse
7. Smält chokladen i ett vattenbad.
8. Låt svalna något och rör i lätt vispade äggulor.
9. Vispa grädden lätt.
10. Rör i hälften av grädden i den rumstempererade chokladmassan och blanda väl.  Vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa.
11. Häll moussen över botten i formen och bred ut den jämnt.
12. Sätt in den övertäckt i kyl i ett par timmar för att stelna.

Topping 
13.Blanda choklad, grädde, smör och sirap i en kastrull på låg värme tills det blir en len massa.

14. När kakan har stelnat. Ta ut den ur frysen och häll över toppingen. Lossa försiktigt tårtan från formen, garnera med vit choklad och valfri frukt eller bär. Tänk på att ta fram tårtan ca 30 -60 min innan du ska servera efterrätten. Du kan alltid låta den stå i kylskåp och hålla sig kall efteråt.

Hoppas att det ska smaka!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: