Denna kladdkakan får en härlig kladdig chokladbotten om man lyckas med konsten att ha den i ugnen tillräckligt många minuter. Den ännu kladdigare glasyren gör kakan till en himmelsk efterrätt! Servera den gärna med jordgubbar och en klick vispgrädde. Mumsfilibaba!
Lyxig kladdkaka
150 g smör
2 ägg
2dl socker
2 dl vetemjöl
1dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Glasyr
2dl grädde
1 msk honung
1 msk socker
100 g 70 %- ig mörk choklad
2 tsk smör
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
- Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i ca 20-25 minuter.
- Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp.
- Bryt chokladen och lägg i den varma blandningen tillsammans med smöret. Rör om tills glasyren blir helt slät.
- Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
Leave a comment