Lyxig kladdkaka

16 Jul

Denna kladdkakan får en härlig kladdig chokladbotten om man lyckas med konsten att ha den i ugnen tillräckligt många minuter. Den ännu kladdigare glasyren gör kakan till en himmelsk efterrätt! Servera den gärna med jordgubbar och en klick vispgrädde. Mumsfilibaba!

Lyxig kladdkaka
150 g smör
2 ägg
2dl socker
2 dl vetemjöl
1dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr
2dl grädde
1 msk honung
1 msk socker
100 g 70 %- ig mörk choklad
2 tsk smör

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
  4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i ca 20-25 minuter.
  5. Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp.
  6. Bryt chokladen och lägg i den varma blandningen tillsammans med smöret. Rör om tills glasyren blir helt slät.
  7. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.

Leave a comment

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

sockerrus.se

Baka ska vara enkelt och roligt