Dinkelscones

17 Aug

Lite nyttigare scones, eller kanske inte, men väldigt goda!

Ibland på söndagar vill man unna sig något lite extra gott, i alla fall om ni är som jag och äter havregrynsgröt resten av veckan. Då är scones perfekta att göra. Det går fort och smakar gott med smör, honung och en kopp riktigt gott te.

Dinkelscones
ca 8 små

2 dl dinkelmjöl
2dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
50 gr margarin
2 dl mjölk

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Finfördela matfettet med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa.
3. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop degen.
4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda bröden i mitten av ugnen i 250 grader ca 12 min.

Servera med smör och en riktigt god honung eller varför inte sylt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: