Kanelsnäckor

21 Oct

Ibland blir man sugen på en riktig klassisk svensk kanelbulle. Istället för det vanliga utseendet gjorde jag kanelsnäckor. Jag brukar använda mig av Leila Lindholms recept på “Lyxig vetedeg med kardemumma” som jag har modifierat lite grann. Detta recept ger saftiga och goda kanelbullar. Hemligheten är smöret!

Kanelsnäckor

50 g jäst
3 dl mjölk
ca 1 msk kardemumma
150 g smör
1 ägg
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl special
½ tsk älta vaniljpulver eller 1 vaniljstång

Fyllning
75 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel

Ägg till pensling
Pärlsocker till garnering

1. Värm mjölken. Tillsätt kardemumma och smält smör. Rör om och värm tills allt är ljummet, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk- och smörblandningen. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter strösocker, salt och ägg.
3. Tillsätt vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, ca 1 h.
4. Dela degen och kavla ut till en lagom stor rektangulär platta.
5. Blanda smör, kanel och strösocker till en krämig fyllning. Bred smörkrämen på de kavlade plattorna.
6. Vik den ena sidan till den andra och skär i ca 4 cm tjocka remsor.
7. Tvinna remsan och snurra den runt två fingrar så att det bildar en knut.
8. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1h.
9. Värm ugnen till ca 200 grader.
10. Pensla kanelsnäckorna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
11.Grädda kanelsnäckorna i mitten av ugnen ca 15-20 min.

Här är en bra video där Sebastién Boudet visar hur man kan enkelt kan tvinna kanelsnäckor. Spola fram till 1:40 så ser du hur du enkelt kan göra. Det är väldigt svårt att förklara i text.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Min Goda Sida

Baka ska vara enkelt och roligt

What Katie Ate

Baka ska vara enkelt och roligt

MADE BY MARY

Baka ska vara enkelt och roligt

Matgeek

Matgeek - Eftersom allt är gott

Bakverket

En bakfantasts beprövade recept

http://sockerrus.se/

Baka ska vara enkelt och roligt

%d bloggers like this: